Maaklab

Het Maaklab is voor kinderen in de leeftijd 14 tot 18 jaar, die de activiteiten bij het Technovium zijn ontgroeid. Ben je jonger dan 14 jaar, maar wil je wel meedoen, dan kunnen we even overleggen.

Bij een Maaklab wordt er veel zelf ontdekt door te doen en dat maakt dat er veel mogelijkheden zijn. Te denken valt aan modelspoorbaan, robotica, werken met sensoren en programmeren. Robotica zelf is ook meer dan een robot.
In feite alle apparaten die je kunt aansturen met een computer vallen daaronder. Denk bijvoorbeeld aan een 3D-printer of, naast het bouwen van een modelspoorbaan, het ontwikkelen van een besturingssysteem. Hierbij kan je bijvoorbeeld gebruik maken van sensoren voor aansturing, of een camera op een trein met de mogelijkheid tot het maken van filmpjes voor bijvoorbeeld YouTube. Ook behoort daartoe het bouwen van scenery en zorgen dat er beweging in komt. Zelfs het aansturen via internet behoort tot de mogelijkheden.

Kijk bij de dagen voor de mogelijkheden:

  • Dinsdag: Deze avond staat in het teken van de hardware. (19.00-21.00)
  • Vrijdag: Deze avond staat in het teken van de software.  (19.00-22.00)
  • Zaterdag (1x per maand): Staat in het teken van Warhammer & scenery. (10.00-13.00)

Locatie : 3e van Hezewijkstraat 2a

Leeftijd : 13 +

Kosten: Zie prijslijst

TCCN is aangesloten bij stichting Leergeld. Zij vergoeden de contributie als u een laag inkomen hebt. Kijk op http://www.leergeldnijmegen.nl