Bij TCCN bestaat al sinds jaar en dag een groep die zich bezighoudt met veel rondom treinen en modelbouw. Er zijn al verschillende banen gebouwd voor de groep zelf alsook voor andere mensen. Daarnaast hebben we ook op treintentoonstellingen gestaan met door de groep gebouwde banen en besturingen.

Op de huidige locatie moet weer een nieuwe baan verrijzen in de schaal 1:87 (h0). Ditmaal wordt het een zogenaamde modulebaan, de verschillende delen kunnen aan elkaar worden gekoppeld tot een grote baan. Deze modules moeten natuurlijk bebouwd worden met huisjes, landschappen,  figuren, etc. Verder is de bedoeling dat deze baan aangestuurd gaat worden met behulp van een computer.

Wat kan er zoal worden gedaan?

  • Bouwen kan met bouwpakketten maar ook met eigen ontwerpen, zoals je eigen huis bijvoorbeeld.
  • Ook kun je diorama’s leren maken, een landschap met alles erop en eraan. Je leert dan ook technieken om zodanig te schilderen dat wat je maakt zeer natuurgetrouw uitziet (weatheren).
  • Met behulp van elektronica, of met behulp van programmeren van microcontrollers kun je allerlei zaken gaan aansturen, niet alleen de treinen.
  • Je kunt ook een ontwerp maken en dit laten uitprinten door een 3D-printer.

Kortom veel mogelijkheden!

Dit alles kun je leren en doen bij het Maaklab van het Technisch Creatief Centrum Nijmegen (TCCN), afdeling Derde van Hezewijkstraat 2a, Nijmegen.

Wanneer: Elke dinsdagavond van 19:30 – 21:45 uur of op vrijdagavond van 19:00 – 21:45 uur, behalve in de zomervakantie.

Waar: Derde van Hezewijkstraat 2a, 6542 JP Nijmegen.

Geïnteresseerd? Je kunt je aanmelden via onderstaande knop. Je kunt dan vrijblijvend een keer komen kijken.

Aanmelden