Technika 10

Een Techniekcursus voor meiden van 8-12 jaar

Hoe werkt een 3D-printer?
Zagen, timmeren en solderen?
Hou je van experimenteren?


.

Waarom?

De technische wereld om ons heen wordt steeds groter en voor steeds meer beroepen wordt technisch inzicht gevraagd. Wij vinden het dan ook belangrijk om kinderen al vroeg kennis te laten maken met alle vormen van techniek. Onze ervaring binnen het TCCN is dat jongens en meiden nèt zo enthousiast zijn over het doen van deze technische ontdekkingen. Toch zie je binnen technische studies een veel lager percentage meiden rondlopen. Ook zien we dit terug binnen onze clubs, waar minder meiden rondlopen. We merken dat meiden soms wat meer behoefte hebben aan individuele begeleiding om hun weg in de techniek te vinden.

Technika 10

Daarom hebben wij het gezellige Technika 10 opgericht, waar een groep enthousiaste meiden elke week met elkaar aan de slag gaat met ontdekken, ontwerpen en het maken van hun eigen creaties. In dit proces leren de meiden verschillende technieken kennen in zowel de werking als de afwerking van het eindproduct. Zo leren ze op een rustig tempo de technische wereld om hun heen kennen en kunnen ze zien hoe leuk en breed techniek is! Als het af is, mag het uiteraard mee naar huis.

Na Technika 10

Technika 10 is een doorstroomcursus en deelname is maximaal een jaar. Tijdens dit jaar houden wij de ontwikkeling van de meiden goed in de gaten en naar wens kan eerder worden doorgestroomd. Na Technika 10 kunnen de meiden doorstromen naar verschillende mogelijkheden:


Locatie – Technovium
Tijd – Maandagmiddag 15.45-17.15
Wie – Meiden van 8-12 jaar
Kosten – Zie prijslijst

TCCN is aangesloten bij stichting Leergeld. Zij vergoeden de contributie als u een laag inkomen hebt.  Kijk op http://www.leergeldnijmegen.nl