Technika 10


Een Techniekcursus voor meiden van 8-12 jaar

Hoe werkt een 3D-printer?
Zagen, timmeren en solderen?
Hou je van experimenteren?

De technische wereld om ons heen wordt steeds groter en voor steeds meer beroepen wordt technisch inzicht gevraagd.

Onze ervaring is dat jongens en meiden net zo enthousiast zijn over het doen van technische ontdekkingen. Toch zien we in onze clubs minder meiden terug. Waar jongens techniek vaak al met de paplepel ingegoten krijgen en zodoende vaak al meer ervaring hebben, merken we dat meiden soms wat meer behoefte hebben aan individuele begeleiding om hun weg hierin te vinden.

Wij willen daarom de mogelijkheid bieden om techniekgerichte cursussen speciaal voor meiden in te richten om kennis te maken met de technische wereld om ons heen. We besteden extra tijd in het kennis maken met gereedschappen, het doen van proefjes en/of het maken van je eigen animatiefilmpje of game op de computer. Zo kunnen de meiden zien hoe leuk en breed techniek is!

Na deze cursus, waarin verschillende technische kanten naar boven komen, kunnen de meiden (versneld?) doorstromen in één van onze andere techniekclubs, zoals de Techniekertjes, Willie Wortel en de Techniek-inloop.
Heb je de Technika 10 cursus al gevolgd en je wilt toch verder bij Technika 10? Geef dan aan dat je een vervolgcursus wilt. Bij voldoende belangstelling organiseren we deze op dezelfde data, op maandagmiddag. Meld je aan als lid en vul bij ‘opmerkingen’ in dat je de vervolgcursus wilt volgen. Bij aanmelding ontvang je nog een bevestiging van ons.

Heb je zin om mee te doen met de cursus? Schrijf je dan snel in hieronder!

Doe mee met Technika 10 & de Techniekfabriek!
Voor meiden van 8 – 12 jaar

Maandagmiddag, 16.00-17.30 uur
Vanaf €25,00 voor de hele cursus

Cursus 1
16 januari t/m 20 februari 2017

Cursus 2
6 maart t/m 10 april 2017

Cursus 3
15 mei t/m 26 juni 2017 (niet op 5 juni)

  • De cursus voor de gevorderde dames gaat door zodra er voldoende aanmeldingen zijn. Bij inschrijving houden we je hierover op de hoogte.

Waar?
TCCN in het Technovium,
Heyendaalseweg 98, Nijmegen
024-8904303
www.TCCN.info | contact@tccn.info

Technika 10 & de Techniekfabriek
Aanmelden als lid