Basisscholen

Bij het TCCN máák je het!

Al vele jaren verzorgen wij techniekactiviteiten voor basisscholen. Op een leerzame, speelse en creatieve wijze laten wij kinderen kennis maken met techniek en wetenschap
Stap voor stap leren de leerlingen van groep 1 t/m 8 probleemoplossend denken én handelen tijdens het maken van een werkstuk. Dit leren ze door te werken met verschillende materialen en echt gereedschap, geen knip en plakwerk maar zagen, timmeren en solderen. Een stroomkring maken, een periscoop bouwen of een bootje solderen van blik? Bij TCCN kan dat!
Naast het maken van leuke werkstukken van hout, metaal en kunststof verzorgen wij ook ontdekactiviteiten op het gebied van techniek en wetenschap.
Bij de ontdekactiviteit ligt de nadruk op het ontdekken en onderzoeken er wordt een kleiner werkstuk gemaakt om mee naar huis te nemen.
Indien gewenst kunnen we samen het aanbod aanpassen om bijvoorbeeld aan te sluiten bij het niveau van de leerlingen of een project van uw school.

Scholen ontvangen wij op woensdagochtend en donderdagochtend van 9.30-11.30. De kosten zijn €100,- per groep (maximaal 30 leerlingen). In onze agenda kunt u zien wanneer er nog plek is,

Bekijk hier ons techniekaanbod

Op verzoek maken we aangepaste programma’s voor zowel speciaal onderwijs als plusklassen. Ook internationale schakelklassen kunnen bij ons terecht met leerlingen t/m 18 jaar.
Als de school zelf beschikt over een technieklokaal en voldoende begeleiding kunnen door ons ideeën voor werkstukjes en werkbeschrijvingen worden aangeleverd.

Onder deskundige begeleiding zijn de leerlingen twee uur actief bezig in ons technieklokaal en gaan daarna trots met hun zelfgemaakte werkstuk naar huis!
Uiteraard sluiten onze activiteiten aan bij de kerndoelen voor techniek in het basisonderwijs.

De activiteiten voor basisscholen van het Technisch Creatief Centrum Nijmegen (TCCN) vinden plaats bij het Junior Technovium aan de Heyendaalseweg. Basisscholen zijn welkom op woensdag- en donderdagochtend.

Aanmelden