Verjaardagsfeestjes

Ben je binnenkort jarig en wil je een leuk werkstuk maken, kom dan je verjaardagsfeest vieren op het TCCN! Je kunt kiezen uit allerlei leuke activiteiten: een raderbootje, een spiegellijst of een bibberspiraal maken en nog véél meer.
Natuurlijk wordt er voor je gezongen. Jullie krijgen wat te drinken en te snoepen en als jarige krijg je ook nog een leuk cadeautje. Kortom: een leuk feestje waarna je trots met je zelfgemaakt werkstukje naar huis gaat!

Hieronder vind je een overzicht van alle werkstukken die je bij ons kunt maken

memoklem

Bij de memoklem wordt gezaagd, geschuurd en gelijmd. En natuurlijk geschilderd/gekleurd. Door een wasknijper te bevestigen kun je er een memo of foto in klemmen.

raderbootje

Bij dit werkstukje wordt gezaagd, geschuurd, getimmerd, gemeten en afgetekend. Het bootje kan echt varen door het (schoepen)rad met een elastiekje op te winden en het te water te laten.

elektrospel

We beginnen met het timmeren van het spelframe. Daarna gaan we plakken en gaatjes boren. Is dit gedaan, kunnen we aan de slag met de elektronica! Doet je lampje het? Dan spelen maar! Welke plaatjes horen bij elkaar?

vliegtuigje

Dit vliegtuigje heeft een voorkant met een propeller die, door een elastiekje op te winden, gaat draaien. Hierbij wordt gezaagd, geboord en getimmerd.

spiegellijst

Je zaagt een figuur uit triplex voor het lijstje. Daarachter plak je de spiegel. Je kunt kiezen uit een maan, een ster of een auto. Vervolgens maak je je lijstje af door het hout te schilderen en te versieren.

flamingo

De flamingo wordt gezaagd, geschuurd, getimmerd en versierd. Doordat de nek uit een spiraal bestaat, kan deze alle kanten op bewegen!

paperclip

Bij de zwevende paperclip zaag je een leuk figuurtje uit, ga je schuren, boren en timmeren. Doordat je een magneet aan een stokje bevestigt blijft de paperclip als het ware in de lucht hangen.

vogels

Dit is een leuk werkstukje om te maken. Je kunt de vogels om de beurt uit het bakje laten pikken. We hebben ook tikkende hamers! Is er nog tijd over, dan kan je nog kleuren of schilderen.

windklokje

Bij het windklokje kun je kiezen uit diverse figuren, b.v. een uil of een dolfijn. Hier wordt gezaagd, geschuurd, geboord en getimmerd. Aan de figuur komen aluminium buisjes te hangen die een tingelend geluid geven als ze in de wind hangen.

figuur met lamp

De figuur met bijvoorbeeld een lampje als neus! Je mag zelf een stroomkring maken, zodat het lampje als neus kan branden. Verder mag jij figuurzagen, schuren, boren en verven.

trekraket

Bij dit werkstuk wordt gezaagd, geschuurd, geboord en getimmerd. Als je aan de 2 touwtjes trekt, vliegt de raket omhoog.

periscoop

Wil jij ervaren hoe het is om op een onderzeeër te zitten? Met hout en wat timmerwerk maak jij een mooie om-de-hoek-kijker.
Je zaagt het hout op maat met een toffelzaag. De periscoop zet je in elkaar door te lijmen en te spijkeren. Je bevestigt de spiegeltjes en maakt de periscoop af door hem te verven.

tekendoos

De tekendoos is een kistje met schuifdeksel waar je van alles in kan stoppen, dus je hoeft er niet per se potloden in te doen. Bij dit werkstukje ga je afmeten en tekenen, zagen met figuur- en toffelzaag en daarna alles in elkaar timmeren. Tot slot kan het nog versierd worden.

zenuwspiraal

De zenuwspiraal, ook wel bibberspiraal genoemd, is een leuk behendigheidsspel. Hij is gebaseerd op de stroomkring en bestaat uit twee delen: een basisplankje met spiraal en een metalen handvat waar een oog in zit. Daarmee beweeg je met vaste hand over de spiraal. Zodra je hand bibbert en je contact maakt met de spiraal, wordt de stroomkring gesloten en gaat het lampje branden: je bent af! Lukt het jou om helemaal tot het einde te komen? Je gebruikt diverse materialen en we leren je om metaaldraad netjes te buigen. Met een batterij, lampjes, draadjes, en een soldeerbout bouw je een stroomkring. Veel plezier met je zelfgemaakte zenuwspiraal!

pop-pop boot

Dit is een bootje gevormd van blik. Je gaat het blik knippen, buigen en solderen, zodat je bootje waterdicht wordt! Ook soldeer je een holle spiraal in je bootje. Is het bootje klaar, spuit je voorzichtig wat water in de spiraal, zet je er een waxinelichtje onder waardoor het water gaat koken. Doordat de stoom wordt uitgespuugd, gaat je bootje varen!

deurmatalarm

Dit is een alarm met zoemer in de vorm van een deurmat. Leg hem voor je kamerdeur en als er iemand voor je deur staat geeft de mat een alarm af. Ook hier moet een stroomkring gemaakt worden en van diverse materialen wordt de mat gemaakt, (papier, folie, schuimrubber etc.).

Lippenbalsem of haargel? Je maakt één van beiden helemaal zelf! Ook zelf Cola maken? Dát kan vandaag! En doe de test! Is jouw snoepje zoet of zuur? Don’t try this at home!


Voor ouders:

In twee uur tijd maken de kinderen allemaal hetzelfde werkstukje, dat vooraf gekozen is door de jarige: Werken met hout, metaal, kunststof of elektronica? Er is keuze genoeg om er een leuk feestje van te maken. Natuurlijk werken we in een gezellige werkplaats met echt gereedschap. Zie ook onze veel gestelde vragen.

Leeftijd: jongens én meiden van 6-12 jaar
Maximaal 10 kinderen (als het meer kinderen zijn even overleggen)
Kosten: € 100,-
Graag even doorgeven of de jarige een jongen of meisje is

Locatie: Technovium
Tijden: Woensdag van 14.00-16.00 uur

Kijk even in onze agenda wanneer er plek is en meld je aan!

Betaal ik hetzelfde bedrag als er minder kinderen komen?
Ja, tot en met tien kinderen betaal je hetzelfde bedrag.

Kunnen er ook meer kinderen meedoen?
Ja, er mogen meer dan tien kinderen meedoen. Voor ieder kind, dat na de tien kinderen meedoet betaal je € 9,50 extra.

Mag er buiten het standaardaanbod ook een andere activiteit gedaan worden?
Helaas, u kunt slechts een keuze maken uit de aangeboden activiteiten.

De kinderen die meekomen zijn helemaal niet technisch; is dat een probleem?
Geen probleem! Wij zorgen voor goede begeleiding, zodat alle kinderen met plezier en op tijd hun werkstukje kunnen maken.

Kunnen de verjaardagsfeestjes ook op een andere dag geregeld worden?
Feestjes geven wij alleen op woensdagmiddag. In de agenda staat welke woensdagen beschikbaar zijn.

Mogen de ouders bij het feestje aanwezig zijn?
Ja natuurlijk, we willen de ouders het plezier niet onthouden om foto’s te maken en hun kinderen te zien zagen en timmeren.

Mogen we onze eigen taart en cadeautjes meenemen?
Ja, maar cadeautjes uitpakken liever niet, want dat kost te veel tijd.

Zijn batterijen bij de werkstukjes inbegrepen?
Nee. Wel kunnen ze gekocht worden bij ons voor € 1,50 per stuk.

Hoe zit het met de parkeergelegenheid?
Parkeren met de auto is mogelijk op de parkeerplaats schuin tegenover de brandweer op de professor Belfroidstraat. Als u op de fiets komt, kunt u de fietsen in de kelder van het gebouw zetten.

Aanmelden