Historie

In 1973 is Stichting De Jonge Onderzoekers Nijmegen opgericht.

De stichting heeft haar activiteiten altijd uitgevoerd onder de naam TCCN en heeft dit jarenlang gedaan vanuit het pand aan de Waldeck Pyrmontsingel in Nijmegen. In eerste instantie kwamen hier vooral jongens en mannen die met elektronica bezig waren en van alles in elkaar knutselden. Daarnaast was er ook een houtwerkplaats en een metaalwerkplaats. Alle activiteiten werden begeleid door vrijwilligers.

In de jaren 80 deed Technika 10 (een technische hobbyclub voor meisjes) haar intrede, met daarbij ook veel vrouwelijke vrijwilligsters. Overdag waren er allerlei activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd, in de avonden en op zaterdag waren de projectgroepen (middelbare scholieren die zich ‘specialiseerden’ in elektronica, computers, programmeren, treinengroep of robotica.)

In 2010 is een deel van het TCCN verhuisd naar het Technovium, eerst aan de Kamerling Onnestraat en nu aan de Heyendaalseweg. Daar vinden  de meeste activiteiten van TCCN plaats. De projectgroepen zijn, na jarenlang aan de Krekelstraat, inmiddels gehuisvest aan de Derde van Hezewijkstraat. Het pand aan de Waldeck Pyrmontsingel is niet meer in gebruik door TCCN.

Het TCCN wordt gesubsidieerd door de gemeente Nijmegen. Er werken een coördinator en een activiteitenbegeleider die hiervan betaald kunnen worden. Daarnaast werken er enkele gesubsidieerde krachten en een grote groep vrijwilligers.