Medewerkers

Vrijwilligers:

Allereerst werken er, verdeeld over de 2 locaties zo’n  25 vrijwilligers.

Zij begeleiden de kinderen bij de verschillende techniek-activiteiten. Bij het begeleiden van de ledengroepen bepalen zij ook mede het programma, bij bijvoorbeeld de verjaardagsfeestjes en de basisscholen ligt het programma al vast en helpen ze mee bij het uitvoeren van de les. Ook zijn er vrijwilligers werkzaam bij administratieve taken en PR.

ria

Ria: ik werk sinds maart 2010 bij het TCCN als vrijwilliger. Toen ik werkloos werd ben ik op zoek gegaan naar vrijwillligerswerk en ben ik via een buurvrouw bij het TCCN terechtgekomen. Haar zoontje had net een verjaardagsfeestje op TCCN gehad en ze zei tegen mij dat dat wel iets voor mij zou zijn. Daar had ze helemaal gelijk in want ik vind het heel leuk om met kinderen om te gaan. En ook om kinderen iets technisch te leren en wegwijs te maken in de vaardigheden. Ik begeleid de verjaardagsfeestjes en de ISK (internationale schakelklas voor jongeren van 12-18 jr.)


Participatie- banen:

richard

Richard: Via Wijkwerk ben ik gedetacheerd bij TCCN. Na een aantal jaarcontracten ben ik voor onbepaalde tijd gebleven. Sinds we in het Technovium gehuisvest zijn delen we de ruimte met Junior Technovium. Mijn taken zijn de materiaal inkoop, beheer gereedschap, en werkstuk-ontwikkeling. Daarnaast draai ik met verschillende collega’s de scholen, de BSO, de inloop en de Willie Wortel-club. Ook help ik mee bij terugkerende seizoensactiviteiten zoals de Pinkster-activitieten in de Leemkuil en het Kinderbevrijdingsfestival op 5 mei in De Lindenberg. Het plezier waarmee kinderen techniek oppakken en beleven geeft een hoop voldoening en maakt het de moeite waard!


Medewerkers:

De stichting heeft 2 betaalde medewerkers in dienst (2 voor 50 %)

Duo – coördinator & activiteitenbegeleidster:

Alieke en Nathal hebben als coördinator de dagelijkse leiding en sturen verschillende mensen aan op de locatie in het Technovium.  Nathal onderhoudt de medewerkerszaken en de PR. Alieke onderhoudt het onderwijs en de financiën.

Als activiteitenbegeleidsters coördineren Alieke en Nathal verschillende activiteiten en begeleiden dit mee op de werkvloer.

Nathal: Sinds 2013 ben ik op heel veel verschillende manieren terug te vinden binnen het TCCN, zowel op de voorgrond (lesgeven), als op de achtergrond (lesontwikkeling, coördinatie, pr) en binnen het bestuur.
En dát is, wat mijn werk zo geweldig maakt! Ik ontwerp en werk met mensen samen: kinderen & volwassenen. Hoe mooi is het om overal een enorm enthousiasme terug te zien die tot ontwikkeling leidt van kinderen, begeleiders en het TCCN zelf!

Alieke: Ik werk sinds februari 2013 als activiteitenbegeleider voor het TCCN. Mijn hoofdtaak is het samenstellen van ons scholenprogramma en zorgen voor goede begeleiding, daarnaast begeleid ik ook een aantal andere activiteiten zoals bijvoorbeeld de verjaardagsfeestjes. Als gediplomeerd meubelmaker schep ik er veel plezier in om kinderen te laten ervaren dat techniek overal om ons heen is, dat het niet ‘eng’ is en dat het ontzettend leuk is om zelf iets te  kunnen maken.


Bestuur:

Het bestuur bestaat uit 5 personen. Zij vergaderen regelmatig over de gang van zaken bij TCCN. Zij onderhouden contact met de gemeente en maken de begroting en het jaarverslag.