Vrijwilligers

Zij begeleiden de kinderen bij de verschillende techniek-activiteiten. Bij het begeleiden van de ledengroepen bepalen zij ook mede het programma, bij bijvoorbeeld de verjaardagsfeestjes en de basisscholen ligt het programma al vast en helpen ze mee bij het uitvoeren van de les. Ook zijn er vrijwilligers werkzaam bij administratieve taken en PR.

Chantal

Chantal: Met een zorgachtergrond was ik op zoek naar totaal iets anders qua werk.
Zo ben ik via de vrijwilligerscentrale terecht gekomen bij het TCCN sinds december 2017. Ik hielp mee bij de stoere meidenclub Technika 10, onderhield de Social Media en samen met Nathal werkte ik aan de PR. Ondertussen begeleid ik bij Ontdek de Robot. Daarnaast krijg ik ook de ruimte om mijzelf te ontwikkelen en zo mijn kennis over techniek uit te breiden.
Wat ik zo leuk vind aan het werken bij het TCCN is zien hoe snel de kinderen iets oppakken en daar ook ontzettend enthousiast over zijn. Hoe blij en trots ze kunnen zijn als ze doorhebben hoe iets werkt. Dat is heel mooi om daar een deel van uit te mogen maken.

Ria

Ria: ik werk sinds maart 2010 bij het TCCN als vrijwilliger. Toen ik werkloos werd ben ik op zoek gegaan naar vrijwillligerswerk en ben ik via een buurvrouw bij het TCCN terechtgekomen. Haar zoontje had net een verjaardagsfeestje op TCCN gehad en ze zei tegen mij dat dat wel iets voor mij zou zijn. Daar had ze helemaal gelijk in want ik vind het heel leuk om met kinderen om te gaan. En ook om kinderen iets technisch te leren en wegwijs te maken in de vaardigheden. Ik begeleid de verjaardagsfeestjes en de ISK (internationale schakelklas voor jongeren van 12-18 jr.)